S.K. Fill #4 – “Pink Lady (Hangul: 핑크레이디) ” – Webtoon

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

 S.K. Fill-ul de sâptămâna aceasta vine cu ceva romantic şi puţin nou, pentru cei nu au auzit de genul acesta de povestioare, şi anume un “Webtoon”.
Probabil câţiva dintre voi vă întrebaţi ce este acela un Webtoon deşi se poate subînţelege din nume. Un “webtoon”  este un fel de “manga” animată (sau nu), adesea creat de catre un amator şi este distribuit pe internet(în Coreea se găsesc pe Naver, marea majoritate). De obicei “webtoon”-urile sunt color spre deosebire de “manga”, care sunt alb-negru, iar aşezarea în pagina este sub forma unei fâşii(panglică) per capitol.

S.K.-Fill---4---Pink-lady

Săptămâna aceasta vă recomandăm webtoon-ul “Pink Lady”.  Este un webtoon publicat pe Naver, creat de către Yeon Woo(연우) și Seo Na (서나). Acesta descrie viaţa amoroasă a doi artişti ce împart amintirea unei iubiri din copilărie. Acţiunea este plasată la cea mai faimoasă universitate de artă din Coreea, şi anume Hongik University, facultate la care studiază chiar autoarele acestei povestiri. Acest fapt face posibilă împărtăşirea informaţiilor reale cu privire la viaţa artiştilor, desenele lor, metodele de a desena precum şi multe altele.

    Ca şi protagnişti îi avem pe:
Han Gyeo-Wul, o fată de  23 de ani,  ce are un complex de înalţime fiind prea pitică pentru vârsta ei (150cm) şi cu o înfăţişare mult mai tânară. Ea este “eroina” acestui webtoon.
Yun Hyeon-Seok, “eroul” poveştii în vârstă de 23 de ani.
— Kim Seon-Il, sau a treia roată la căruţă, un tip de 19 ani, un fost “elev” de al lui Gyeo-Wul care este îndrăgostit de aceasta încă de pe vremea cănd facea meditaţii cu ea(în urmă cu trei ani) singura diferenţă fiind că atunci Seon-Il era un tip plinuţ dar acum arat[ extrem de bine şi este foarte hotărât să o cucerească pe eroina noastră.

Povestea este una tipică de dragoste de unde nu lipseşte triunghiul amoros, copilăria ce îi leaga pe protagoniştii noştri, dramele, momentele comice, prietenii şi multe altele. E o poveste foarte draguţă, iar dacă aveţi puţine cunoştiinţe în materie de pictură o să aveţi un plus în a întelege anumite comice de situaţie făcându-se referire foarte des la opere de artă celebre.

Aici puteţi găsi varianta tradusă: http://cafe.naver.com/drunkducks.cafe (pentru a vă duce la primul capitol daţi în josul paginii la pagina 6 şi acolo găsiţi 1-1… până acum sunt traduse 15 volume)
Pentru varianta în coreeana accesaţi pagina aceasta: http://comic.naver.com/webtoon/list.nhn?page=1&titleId=22896

De asemenea există şi două music videos făcute special pentru acest webtoon fiecare conţinând povestea a unui sezon.
1.)  “You, You At Least (그대는 그대만은)” by To Romance (투로맨스) descrie primul sezon şi povestea copilăriei lui Gyeo-Wul împreună cu Hyeon-Seok.


2.) “Spring After Winter (겨울 지나 봄)” by Soo Jung (수정), descrie ultima parte a sezonului doi şi arată o scena ce nu există în webtoon-ul original.

Pentru a descoperii despre ce este vorba, vă invităm să vizionaţi aceste două video-uri, dar şi să citiţi Webtoon-ul.
Lectură plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s