S.K Fill #12 – Taegukgi: The Brotherhood of War (Hangul:태극기 휘날리며)

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Plasând acțiunea filmului în iunie 1950, Kang Je-Gyu prezintă povestea tragică a doi frați care fără a avea de ales, ajung să fie înrolați în războiul împotriva trupelor comuniste din Coreea de Nord.

S.K-Fill-12---rotherhood-of-War

Cu intenția de a îi salva viața fratelui mai mic, Jin-Tae (Jang DongGun) ajunge la o înțelegere cu comandantul lui, care i-a promis că poate trimite pe oricine dorește acasă dacă se dovedește un luptător bun. Luptând pentru această posibilitate, și cu dorința de a-l vedea pe fratele lui mai mic Jin Seok (Won) teafăr și departe de brutalitatea războiului, Jin-Tae avansează rapid în grad și i se incredințează comanda unui mic grup de oameni. Problema intervine atunci când Jin Seok vede cum fratele lui devine din ce în ce mai violent. Se creează o “ruptură” între ei doi, iar Jin Seok ajunge să treacă de partea comuniștilor din Nord. Titlul în sine încearcă să aducă sentimentul de “frăție” trăit de trupele coreene în perioada războiului, fiind de fapt și numele dat steagului sud-coreean în anul 1876.

Recomandăm acest film celor pasionați de istoria Coreei și nu numai. Pelicula este una de excepție, și este de altfel considerată de mulți ca fiind “filmul de suflet” al Coreei, încercând să prezinte frăția care încă există în spiritul coreean.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s