S.K. Fill #20 – Goong [Hangul:궁] (Manhwa & TV Series)

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Goong (Traducere: Palatul) este o manhwa creată de către Park SoHee și care mai târziu a fost adaptată într-un serial TV.

Manhwa (= este termenul folosit pentru reviste de benzi desenate)

S.K.-Fill-20---Goong

Goong este povestea familiei regale dintr-un univers paralel, în care aceasta a supraviețuit până în era modernă. ChaeKyeong Shin o fată de rând al cărui destin este schimbat de promisiunea făcută între regele decedat și bunicul ei. Aceasta trebuie să se căsătorească cu nepotul lui, care va fi rege. Shin Lee, cel ce va urma pe tron află că odată ce a împlinit 17 ani, trebuie să se căsătorescă. Acesta are 2 opțiuni; poate să se căsătorească cu aleasa inimii, HyoRin, sau să îndeplinească dorința bunicului său. Întrucât este îi este refuzată cererea în căsătorie, Shin decide să se căsătorească cu ChaeKyeong.

Odată ajunsă în palat, ChaeKyeong află cât de grea și singură este viața acolo, astfel aceasta trebuie să se schimbe pentru a putea continua. Soțul ei, Shin, nu este de foarte mare ajutor, ba chiar mai mult pentru el căsătoria dintre ei este doar un joc menit să îl amuze. Însă în ajutorul noii prințese vine Yul, vărul lui Shin, care o îndrăgește pe ChaeKyeong și chiar ajunge să o placă, propunându-i acesteia să divorțeze și să se căsătorească cu el. Dar nimeni până atunci nu mai auzise de un divorț în familia regală, întrucât aceasta trebuia să fie un model pentru supuși.

În momentul în care Yul și mama sa, care se întorc din Anglia și cer ce a fost al lor, viața familiei regale se schimbă, iar multe secrete vor ieșii la iveală. Cu tot tumultul ce se va crea în palat oare va reuși familia regală să își păstreze puterea? Oare între Shin și ChaeKyeong se va lega ceva sau aceasta va fugi la Yul?

goong-3308983

TV Series

Princess Hour – Goong

După manhwa Goong, s-a realizat și un serial care este cunoscut sub numele de Princess Hour, acesta având la bază, bineînțeles, acțiunea din manhwa. Serialul a fost difuzat pe MBC în anul 2006 și a fost punctul de start pentru mulți actori precum; Yun Eun Hye (ChaeKyeong Lee) care a mai jucat în The First Shop of Coffee Prince, Personal Preference sau Lie To Me,  , Ju Ji Hun (Shin Lee), un actor cunoscut nu pentru serialele în care a jucat, ci pentru bincecunoscutele filme în care a apărut; Antique Bakery, The Naked Kitchen și I am a King.

Povestea este aceeași în mare parte, dar fiind un serial acțiunea a trebuit concisă. De asemenea dacă sunteți curioși cum se termină serialul (și între noi fie vorba este unul diferit de cel din manhwa) vă sfătuiesc să începeți să vizionați această dramă.

Prince Hour – Goong S

În caz că ați citit și manhwa și ați vizionat și serialul propus mai sus, noi încă mai avem o propunere pentru voi. Goong S, sau Prince Hour, este un spin-off al dramei Goong, care a fost produsă de același regizor și a fost televizată tot pe MBC, la un an după Princess Hour.

În acest serial este vorba despre regina actuală a Coreei de Sud, și de asemenea povestea este plasată într-un univers paralel ca și în manhwa, care a ajuns la vârsta de 30 de ani și încă nu este căsătorită. Pentru familia regală nevoia de un nou succesor este critică. Dar povestea devine interesantă atunci când un succesor este găsit. Lee Hoo sau Kang Hoo este un prinț care nu știe de moștenirea sa întrucât mama sa a fost izgonită din palat cu puțin înainte să se nască el. Și pentru a adăuga sare în această combinație să nu uităm de Lee Joon, cel de-al doilea concurent pentru postul de prinț. Și pentru că sarea nu merge fără piper, adăugăm și puțină romanță.

Și să nu uităm să meționăm actorii principali; Se7en, Heo Yi Jae, Kang Doo și Park Shin Hye.

Pentru a afla cine câștigă cursa în a deveni prinț și care sunt cuplurile știți foarte bine ce aveți de făcut!

După cum probabil ați observat aceată săptămână vine nu cu o recomandare, ci cu 3. E ca și promoțiile de la magazin 3 la preț de 1 =))

P.S. Întrucât atât manhwa, cât și serialele conțin termeni complicați pentru titlurile regale, m-am gândit să vă fac o listă cu ele și să încerc să le traduc cât pot mai bine:

  • Wang (왕) – Rege
  • Daewang (대왕) – Marele Rege (tatăl lui Shin, care la început a fost Gugwang (국왕), întrucât a fost al doilea fiul al regelui, iar el a devenit rege pentru că fratele lui, tatăl lui Yul, decedase)
  • Daebi (대비) – Regină Văduvă (Uibin – mama lui Yul)
  • Daewangdaebi (대왕대비) – Marea Regină Văduvă (bunica lui Shin și a lui Yul)
  • Wangseja (왕세자) – Prinț (Shin Lee)
  • Wangsaejabin (왕세자빈) – Prințesă (ChaeKyeong Shin)
  • Wangseson (왕세손) – Succesorul Prințului (Yul Lee)
  •  Joongjeon (중전) – Regină (mama lui Shin)

De asemenea veți mai întâlni foarte des și termenii de Jeonha (전하) și Mama  (마마). Acești doi termeni sunt apropiați ca semnificație și înseamnă Majestatea Sa sau Înălțimea Sa.

Acestea sunt doar câteva din denumirile pe care le veți întâmpina pe parcurs, iar în cazul în care încă sunteți nelămuriți dați click pe Wikipedia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s