S.K. Fill #25 – Ghost Sweeper [Hangul: 점쟁이들]

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Ghost Sweepers, sau The Fortune Tellers, este o comedie horror regizată de Shin Jeong-Won. Probabil că întrebați cum este o comedie, dar totodată și un film de groază?! Ei bine, povestea conține un sat bântuit de ceva decenii, șamani, o jurnalistă și să nu uităm de umorul coreean care există în toate filmele și dramele, fie ele istorice, de război sau de groază.

S.K-Fill-25---Ghost-Sweepers

După o întrunire a șamanilor, aceștia decid să meargă în satul Uljinri pentru a îi ajuta pe săteni să scape de spiritele rele. Desigur că acești șamani practică tot felul de meserii hilare pe care foarte puțini oameni le mai iau în serios, de pildă: Profesorul Park (Kim Soo-Ro) este un renumit ghicitor” sau Suk-Hyun (Lee Je-Hoon) care are un doctorat în inginerie și face tot felul de echipamente de urmărit fatomele. Continuând povestea, odată ajunși în satul cu pricina, acești șamani sunt întâmpinați de spiritele rele și ”văd moarte trecându-le prin fața ochilor”, dar acest incident nu îi impiedică să continuie. Ei pregătesc ceremonialul de alungare a demonilor, iar la scurt timp după începerea acestuia sunt atacați de spirite, astfel trebuind să fugă pentru a se apăra. După acest incident mulți sunt speriați și pleacă  în urmă rămânâd doar 5 șamani și jurnalista.

Aceștia încep o investigație pentru a afla sursa acestor spirite, dar drumul lor nu este atât de ușor pe cât părea la înceut, iar atmosfera din casă se tensionează și încep certurile, dar acestea au un aspect comic. Și să nu uităm de povestea de dragoste înfiripată între jurnalistă și . . . pentru a afla de cine s-a îndrăgostit și dacă cei 6 reușesc să scape din acel loc vă recomandăm să urmăriți filmul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s