S.K. Fill #26 – Reply 1994 (Hangul: 응답하라 1994) – ONGOING

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Reply 1994 este o comedie romantică difuzată de postul tvN și așa cum ne spune și titlul, întreaga acțiune a dramei este plasată în anul 1994, un an în care deputează primele trupe de Kpop (SeoTaiji and boys), pagerul era ”telefonul mobil” și liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Il-Sung, moare.

S.K.-Fill-26---Reply-1994

Drama este una foarte bună, după părerea mea, pentru nostalgicii anilor 90′ dar și pentru cei născuți mai târziu, asta datorită valului mare de informații, acțiunea și personajele fiind foarte bine conturate pentru perioada aceea.
Reply 1994, are o construcție foarte asemănătoare cu ”Reply 1997” (asta pentru cine a urmărit serialul), fiind scris și regizat de aceleași persoane, și anume faptul că ni se prezintă povestea în paralel cu timpul actual (2013). Astfel îi avem pe cei 7 protagonști, în anul 2013, reuniți pentru a viziona caseta de nuntă a personajului feminin principal, Ha-Jung (Go Ara), iar în paralel ni se prezintă aventurile din adolescența lor din timpul facultății. Perioada primelor iubiri, primelor dezamăgiri și primelor succese.

Părinții lui Na-Jung dețin o pensiune în care sunt cazați alți 6 studenți de facultate. Ce nu am menționat până acum este faptul că, atât Na-Jung cât și ceilalți 5 nu sunt din capitală, ci provin din diferite părți/provincii de la țară, cu un dialect asemănător, dar totuși foarte greu de înțeles de persoanele din capitală. Aici intervine comicul de limbaj și situație pentru ca protagonștii noștrii sunt puși în fel și fel de situații amuzante datorită limbajul de ”țară”.  Am spus 5 și nu 6 deoarece unul dintre ei, Joon “Chilbong” (Yoo Yeon-Seok), jucător profesionist de baseball la juniori, echipa universității Yonsei este născut și crescut în Seoul.
Din dramă nu poate lipsi nici triunghiul amoros, sau poate este pătratul, sau poate chiar cinciatul (???)? Spun asta pentru că deși avem două personaje feminine, Na-Jung si Jo Yoon-Jin (Min Do-Hee), aceasta din urmă este o fană înfocată Seo Taiji care nu dă niciun semn de interes pentru personajele masculine, la început. Astfel îi avem pe cei 5 masculi, luptându-se pentru atenția lui Na-Jung, deși unul nu prezintă mare interes,  Kim Sung-kyun “Samchunpo”, altul este puțin dubios și dacă ținem cont de ce s-a întâmplat în Reply 1997, este posibil să fie gay, Baro ”Binggeure” (B1A4), așa că lupta rămâne să se dea între ceilalți trei:
1. Trash (Jung Woo), prietenul lui Na-Jung din copilărie care îi este ca un frate, deși Na-Jung e îndrăgostită de el.
2. Joon “Chilbong”, omul din Seoul și printre primi care dau semne ca o place.
3. Și Haetae (Son Ho-Joon), a treia roata la căruță și un foarte bun prieten.

Drama nu face decât să ne prezinte aventurile lor, evoluția relațiilor dintre ei, o mică lecție de istorie dar și ghicitoarea principală: Cu cine s-a căsătorit într-un final Na-Jung?
Pentru a afla asta, vă invit să urmăriți alături de mine, în fiecare sâmbătă și duminică episoade noi din Reply 1994 AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s