[Taboo Movies] You Used To Smile That Way [Hangul: 그렇게 웃어주던 니가]

(☞♥.♥)☞ RECOMANDARE TABOO ☜(♥.♥☜)

Menționat de asemenea in categoria fimelor taboo, ”You Used To Smile That Way” este mai degrabă un film-romance-dramatic decât unul cu tente sexuale față de sexul opus. Personajele nu au un nume aparte, doar sugestiv acțiunilor lor, respectiv „bărbatul care plânge” (Chun Sung Hoon) , „bărbatul care zâmbește” (Kim Minki) și „femeia care țipă” (Choi Yu Ri).

you-used-to-smile-that-way

Povestea se construiește în jurul zilei Ajunului Crăciunului în care cel ”ce plânge” își așteaptă iubitul nerăbdător de a se vedea cu el după o zi de muncă la birou. Laitmotivul pe de-alungul filmului este taxiul, după care personajul principal fuge, dar în final ajunge să îl lase să meargă mai departe, fiind inutil să îl mai prindă.

Bărbatul își dedică timpul relației dintre cei doi, făcându-și un obicei din a ieși împreună la film în fiecare weekend, apoi mergând acasă la celalalt, mai apoi să afle de „obiceiurile lui proaste„ de a petrece în compania altei persoane înaintea lui. Singurele scene de afecțiune dintre ei sunt sărutul împărtășit in ziua de Craciun.

Morala laitmotivului este că protagonistul se află într-un triunghi amoros vicios cu iubitul său și –surprinzător- cu o femeie, aflând târziu de aventura lor, chiar în ziua de Anul Nou în care își dorea să meargă ca deobicei la film cu partenerul său. După multe încercări eșuate de a-l contacta, el îl zărește de la balconul cinematografului la brațul unei femei, fiind șocat de acesta.

Scena următoare arată cum bărbatul plânge în drum spre trenul care îl duce spre casă, amintindu-și frânturi de dinainte să plece, când femeia plângea in spatele lui pentru a se opri din a îi snopi „iubitul” în bătaie. Cu inima frântă, personajul principal se urcă în tren, descărcându-se prin plâns de doate sentimentele adunate în inima lui.

Văzând scena patetică, una dintre femeile ce stăteau pe scaunele lăturalnice lui îi oferă o batistă, atunci bărbatul dându-și seama că totul s-a sfârșit și că trebuie să scape de amintire iubitului care l-a înșelat.

Sfârșitul filmului ni-l arată pe protagonist un an mai târziu, în Ajunul Crăciunului, aducându-și aminte de trecutul împreună cu celălalt bărbat, făcând un monolog interior cu sieși în care își dorește să uite de el, pentru că cei doi ochi blânzi care l-au privit în metrou l-au făcut să realizeze gravitatea situației. Tot atunci, după ce pierde taxiul, el își face o promisiune că la fel cum a renunțat să fugă după mașina care a trecut pe lângă el, tot așa îi va da drumul și fantomei partenerului său.


Hardcore Rating: ★✩✩✩ (1/5)
* Rating-ul este bazat pe opinia propie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s