[Taboo Movies] Just Friends [Hangul: 친구사이]

(☞♥.♥)☞ RECOMANDARE TABOO ☜(♥.♥☜)

Așa cum spune tematica de luna aceasta, e cazul să „condimentăm” S.K.Fill-urile, nu-i așa? Și nu puteam face acest lucru mai bine decât cu niște filme „Taboo”, și anume filme ce au ca temă homosexualitatea. Nu puteam avea un exemplu mai bun decât „Just Friends”, un scurtmetraj coreean din 2009, regizat de către Kim Jho Kwang-soo. Este al doilea film al acestuia din seria filmelor ce promovează homosexualitatea, primul fiind cel din 2008, și anume „Boy Meets Boy”. Filmul îi are ca actori principali pe Yeon Woo-jin și Lee Je-hoon, care joacă rolul unui cuplu ce trebuie să înfrunte problema „afișării” acestuia.

Just-Friends

Premierea a avut la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film din Pusan pe 10 octombrie 2009. Două luni mai târziu, pe 17 decembrie, a fost lansat în cinematografe.

Și revenind la film, să facem un rezumat al acestuia. Seok-i (Lee Je-Hoon) așteaptă cu nerăbdare sosirea prietenului său Min-soo (Yeon Woo-Jin), ce a fost plecat în armată. La scurt timp după reunire, se întâlnesc cu mama (Lee Seon-joo) lui Min-soo, aceasta neștiind nimic despre relația lor. Seok-i decide să rămână cu Min-soo și mama lui la un han, realizeazând că nu se poate întoarce acasă.

Următoarea zi, după ce mama lui Min-soo pleacă la biserică, cuplul devine destul de intim din punct de vedere fizic, de altfel această scenă fiind reprezentativă scurtmetrajului. Totul se termină brusc însă, când mama lui Min-soo se întoarce și rămâne devastată de ceea ce vede. Min-soo reușește să ii facă mamei sale o confesie muzicală, spunându-i astfel că este homosexual si că va continua să îl iubească pe Seok-i.

La ceva timp după întâmplare, Seok-i lucrează la un restaurant unde este întâmpinat de către Min-soo, care este pe picior de plecare. Într-un final, reușesc să fugă împreună, povestea având astfel un final fericit.

Părere personală? Nu mă așteptam să îmi placă așa de mult, adică respect pentru actori deoarece au reușit să ofere atâta emoție doar într-o scenă. Scurtmetrajul merită văzut.


Hardcore Rating: ★½✩ (3.5/5)
* Rating-ul este bazat pe opinia propie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s