S.K. Fill #33 – Sympathy for Lady Vengeance [Hangul: 친절한 금자씨]

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Cine spune că răzbunarea nu este dulce?

Săptămâna aceasta vă recomandăm un film drăguț, numai bun de vizionat la de sfârșit de săptămână, după toate testele/examenele/orele la muncă.  Filmul a fost lansat pe data de 29 Iulie 2005 in Coreea de Sud, și a fost înscris în competiția pentru Leul de Aur la de-a 62-a ediție a Venice International Film Festival în Septembrie 2005. 

S.K.-Fill-33---Lady-Vengeance

Povestea este concentrată asupra lui Lee Geum-ja, care are o poveste de viață puțin… diferită. Protagonista filmului este o condamnată la închisoare, după ce a fost acuzată pe nedrept că ar fi ucis un student pe nume Won-mo. Din cauza vârstei ei și a înfățișării inocente, ea primește o sentință destul de lungă pentru crima sa, adevăratul autor al acesteia rămânând în libertate.

După ispășirea pedepsei, ea este eliberată , și pornește în căutarea criminalului căruia i-a fost defapt complice la ascunderea copilului răpit, dar nu a mai avut altă legătură în a o săvârși, și totuși ea a recunoscut în locul lui pentru a-și proteja fiica de Domnul Baek, care a amenințat-o că va omorâ copila dacă nu îl va ajuta. Ca să poată face acestea ea începe o viață nouă făcând bine celor din jurul ei, donând un rinichi pentru unul dintre vechii ei colegi și otrăvindu-l pe celălalt care îl agresa. Ea de asemenea îi ajuta pe ceilalți eliberați cu mâncare, locuință și arme. Geum-ja își găsește un loc de muncă la o patiserie, pentru un bucătar care i-a acordat tutelaj pe timpul sentinței ei, și încearcă să își ia gândul de la vechea ei viață, totuși având în minte gândul de a-l ucide pe Domnul Baek.

În tot acest timp Geum-ja face investigații și află că fiica ei Jenny a fost adoptată de o familie din Australia, neștiind coreeană deci relația lor nu a fost tocmai bună de la bun început. Ea mai descoperă că Domnul Baek este învățător și cu ajutorul soției sale, și ea fostă prizonieră,  și a lui Jenny, acum fugită din Sydney, ele plănuiesc să îl răpească pe Baek și să-l omoare. El descoperă că Geum-ja este acum în libertate și conștient de planurile ei, își atacă soția și plătește bătăuși pentru a o prinde. În final, Geum-ja omoară oamenii trimiși după ea și Baek își pierde cunoștiința din cauza pastilelor care soția lui i le pusese în mâncare.

Baek este ținut prizonier și Geum-ja descoperind numeroase brelocuri agățate de telefonul lui își aduce aminte cum el le colecționa ca ”suveniruri” după ce își omora victimele așa că cu ajutorul detectivului care s-a ocupat de cazul Won-mo, ei intră în casa lui găsind dovezi video incriminatoare pentru celelalte ucideri ale lui.

Filmul continuă cu cei doi căutând rudele copiilor uciși, care în sfârșit se decid asupra soartei Domnului Baek și îl omoară în colectiv, pentru a-se răzbuna. Relația dintre Geum-ja și Jenny devine din ce în ce mai bună către sfârșit, cele două rămânând împreună, în ideea de a trăi de acum în colo o viață cât mai normală și pură.

Filmul este a treia parte din trilogia Vengeance, din ea făcând parte filmele Sympathy for Mr. Vengeance și Oldboy.

vengeance

Dacă v-am făcut curioși, puteți urmări trailerul filmului și de asemenea trilogia. Vizionare plăcută

Advertisements

One thought on “S.K. Fill #33 – Sympathy for Lady Vengeance [Hangul: 친절한 금자씨]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s