[Taboo Movies] A Tale of Two Sisters [Hangul: 장화 홍련]

(☞~_~)☞ RECOMANDARE TABOO ☜(~_~☜)

 Filmul despre care vom vorbi în această săptămână este “A Tale of Two Sisters” (tradus literalmente “Rose flower, Rose lotus”). Filmul horror psihologic a apărut în anul 2003, scris şi regizat de Kim Ji-woon.

       Filmul se deschide într-un spital de boli mintale, unde o adolescentă pe nume Su-Mi(actriţa Im Su- Jeong) suferă de şoc şi psihoză. Ea este pusă să răspundă la nişte întrebări adresate de către un medic, care îi arată
pozele ei de familie şi o întreabă dacă poate vorbi despre ce s-a întâmplat în ziua în care a ajuns la spital.

A-Tale-Of-Two-Sisters

  În scena următoare ni se arată cum Su-Mi împreună cu tatăl şi cu sora ei (Su-Yeon – actriţa Moon Geun-Yoong) merg la casa lor retrasă de lângă lac, unde locuia mama lor vitregă. Cele două surori vizitează digul de la malul lacului şi se bucură de soarele cel târziu al toamnei. Ajungând în casă, cele două sunt certate de mamă vitregă deoarece au făcut-o să aştepte.

       După o cină destul de neplăcută în familie, cele două fete părăsesc masa şi se duc la culcare. În timpul nopţii, Su-Yeon aude nişte zgomote apoi vede cum uşa camerei se deschide şi după ea apare o mână. Fata îşi trage plapuma peste cap de frică însă îi este trasă înapoi de o forţă nevăzută. Su-Yeon va merge în camera la sora ei unde vor dormi împreună.

         O întâmplare creepy este atunci când mama vitregă îl invită pe unchiul fetelor împreună cu soţia acestuia la cină. Dintr-o dată, soţia unchiului cade pe podea şi intră în convulsii. După ce îşi revine, cuplul pleacă. În maşină, soţia îi spune unchiului că în timp ce era pe podea a văzut o siluetă de femeie cu păr lung, negru, pe faţă, sub dulapul unde se afla chiuveta.

     Altă întâmplare ciudată este când Su-mi vede pe podea o urmă de sânge. Aceasta se ia după urma lăsată de sac. Când găseşte sacul încearcă să îl deschidă crezând că este sora ei înăuntru. Su-mi se duce în bucătărie pentru a lua un cuţit ca să deschidă sacul şi când se întoarce observă că acesta fusese mutat. Are loc o luptă violentă între Su-mi şi mama vitregă care încercase să o opărească. Su-mi este doborâtă la pământ şi mama vitregă ține deasupra  ei o statuie de grădină, pentru a-i da drumul şi a-i strivi capul.

        Acest lucru este întrerupt de tatăl fetei care abia intrase în casă. Acesta o pune pe fată pe canapea şi îi îngrijeşte rănile. Când uşa se deschide din nou, apare mama vitregă, adevărata mamă vitregă. Cum se poate că această nouă persoană să fie mama vitregă când mama vitregă originală este chiar acolo şi se uita la ea?

       Camera se întoarce 360° pentru a descoperi că Su-Mi a fost singură cu tatăl ei în casă în ultimele zile şi că discuţiile şi evenimentele pe care le-a avut anterior cu Su-Yeon şi mama vitregă ei sunt rezultatul schizofreniei. Su-Mi are o personalitate multiplă.

        La sfârşitul filmului, ne este arătat un scurt fragment din trecut cu ce s-a întâmplat cu mama adevărată a celor două surori şi ce s-a întâmplat între mama vitregă şi cele două fete, lucru care le va schimba viaţa.

         Acest film este unul greu de înţeles chiar şi după o a doua vizionare, şi în acelaşi timp unul horror şi cu jumpscares. Kcu.Ro vă sfătuieşte să nu vă uitaţi la acest film singuri când este noapte 🙂


Horror Rating: ✩✩ (3/5)

* Rating-ul este bazat pe opinia propie!

–Sunny

Advertisements

One thought on “[Taboo Movies] A Tale of Two Sisters [Hangul: 장화 홍련]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s