[Taboo Movies] Doll Master [Hangul: 인형사]

(☞~_~)☞ RECOMANDARE TABOO ☜(~_~☜)

  Hello lume, sperăm că v-a plăcut ultimul episod din Ro vs Ko. A fost ceva inedit, dar să lăsăm discuțiiile despre Anoul Nou pentru… la anul și să vorbim despre lucruri mai serioase, poate un film horror. Și nu mă refer la cele moderne, cu mici fantome și sunete ciudate, ci la cele clasice, cu obiecte neînsuflețite posedate. Iar unul dintre ele este filmul sud-coreean „Doll Master”. Dar înainte de a începe micul rezumat, ar trebui menționate câteva detalii despre film.

Doll-Master

Jeong Yong-gi este atât directorul, cât și scenaristul filmului, reușind, alături de actorii Kim Yu-Mi, Im Eun-gyeong, Shin Hyeong-tak, Ok Ji-Young, Lim Hyeong-jun și Lee Ka-Yeong să realizeze un film horror de zile mari.

   Dar să revenim la povestea noastră. Filmul începe în trecut, unde un narator ne spune povestea unui realizator de păpuși ce s-a îndrăgostit de o femeie îmbrăcată în roșu. Pentru a o impresiona, acesta confecționează o păpușă care să-i semene, acest lucru fiind un succes. Pe zi ce trece, cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt din ce în ce mai mult. Dar, într-o zi, când femeia este găsită moartă, realizatorul de păpuși este cel care este învinovățit, astfel suportând consecințele, acestea constând în arestare și ucidere prin bătaie. La înmormântarea acestuia, păpușa stă lângă mormânt, parcă dornică să-și răzbune persoana iubită.

Derulând totul în prezent, un grup format din cinci tineri ajung la o pensiune, ascunsă în mijlocul pădurii. Grupul este format din sculptorul Hae-mi (Kim Yu-Mi), adolescenta Sun-young (Lee Ka-Yeong), Young-Ha (Ok Ji-Young), o tânără scriitoare ce manifestă o obsesie ciudată pentru păpușa ei. Mai sunt și fotograful Jungi-ki și modelul Tae-ung, care defapt s-a autoinvitat. Proprietara pensiunii, sau mai bine zis, a muzeului de păpuși este Mrs. Im, o realizatoare de păpuși imobilizată într-un scaun cu rotile.

Toate păpușile produse în acea pensiune sunt create după oameni adevărați, acest lucru oferind un mister locului. Acest mister trebuia cercetat de cei cinci vizitatori. Însă aceștia nu mai aveau mult de așteptat până să își dea seama că ceva nu este în regulă cu acel loc. Totul începe de la criza lui Young-Ha, în timpul unei ședințe foto, aceasta suferind o cădere nervoasă, precizând că aude voci. De asemenea, și în subsolul casei se întâmplă lucruri stranii. Vizitatorilor li se părea ireal faptul că au ajuns într-un loc unde vor fi afectați mintal. Dar cât de mult aveau să se înșele, după ce află despre prima crimă…

Deși nu sunt o fană a filmelor horror, pot spune că acest film a fost unul destul de bun, fără prea multe scene macabre, bazându-se mai mult pe efectul psihicului.

Așadar, cine vrea un film horror bun, care nu este foarte scary, dar vrea să trăiască tensiunea pe care o trăiesc cei cinci călători, vizionați Doll Master.


Horror Rating: ✩✩ (3/5)
* Rating-ul este bazat pe opinia propie!

— Minzy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s