[Taboo Movies] Cello [Hangul:첼로]

(☞~_~)☞ RECOMANDARE TABOO ☜(~_~☜)

Filmul Cello (RO: Violoncelul) a fost scris și regizat de către Lee WooCheol și ne prezintă viața lui Hong Mi-Ju (Sung HyunAh), o violoncelistă și totodată profesoară, cu o carieră de succes. Deoarece nu ne este specificată o dată anume cănd se petrece povestea, am putea deduce din anul lansării filmului și să plasăm acțiunea undeva în anul 2005. Ce se poate întâmpla când amesteci trecutul unei prietene decedate și dorința de răzbunare a unei eleve?

Cello

  Frumoasa viață a lui Mi-Ju alături de soțul ei iubitor și cele doua fice ale sale, începe încet, încet să se înrăutețească. O fostă elevă caută razbunare, o dată ce află că din cauza unei note proaste dată de personajul nostru pierde o șansă unică în cariera ei de violoncelistă și pune un blestem asupra profesoarei. Începe să o urmărească peste tot făcându-i viața un calvar. Nu la puțin timp este implicată într-un accident misterios ce o face să-și amintească de tragicul accident suferit de prietena și rivala ei, în care aceasta  și-a pierdut viața. Pe parcursul filmului Mi-Ju continua să aibe flashback-uri cu accidentul dar ușor acestea se schimbă și i-au un ton mult mai sinistru, la fel ca și viața care se destramă în jurul ei. Una dintre fete care suferă de autism adaugă un mic procent de sinistru filmului, prin acțiunile sale. Aceasta aduce la un moment dat un violoncel în casă și cere să fie învățată să cânte la el.
De aici povestea devine din ce în ce mai ”spooky” și interesantă, așa că vă las pe voi să o urmăriți în întregime.
Lăsând puțin la o parte povestea filmului pentru că nu ma pot abține să nu dau spoilere, atmosfera lui este una plăcută care te absoarbe fiind excepțional de bine filmat la vremea aceea. Modul în care fiecare personaj este conturat și rolul lor în film face ca totul să lege atât de frumos, după părerea mea. Momentele de tensiune și suspans nu sunt lipsite și cum iubitorii de filme de groază asiatice sunt deja obișnuiți, acestea au un nivel mult mai mare de ”sperietură” punând accent mai mult pe partea psihologică. Un film de groază bun în opinia mea, este unul care se joacă cu psihicul tău și te face să te îndoiești de fiecare persoană sau situație din jur,  pentru ca până la urmă adevărații monștri suntem chiar noi.

Puteți urmării întregul film cu subtitrare în engleză AICI.

Horror Rating: ✩ (3/5)
* Rating-ul este bazat pe opinia proprie!

— Vevy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s