S.K. Fill #34 – Korean Street Food

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Hello, our dear fellow 🙂 În această săptămână vom vorbi despre ceva delicios, delicios la propriu. Coreea este cunoscută pe lângă muzica şi cultura şi pentru mâncarea să tradiţională şi originală. Am încercat să facem o selecţie a celor mai cunoscute mâncăruri coreene, însă versiunea street food. Street food în Coreea este cunoscut ca fiind foarte variat şi în acelaşi timp ieftin/la un preţ convenabil.

S.K.-Fill-34---Korean-Street-Food

Vă invităm să vă holbaţi la aceste poze şi să salivaţi! Cu plăcere 🙂

               1.  Tteokbokki [Hangul:떡볶이]
dukbokki

Aceasta era o alegere evidentă şi este o mâncare de stradă de bază. Tteokbokki, o gustare coreeană populară, original numită tteok jjim, este un tort cilindric de orez, înăbuşit(fiert) în sos picant de ardei iute, de regulă servit cu carne, ou fiert sau crochete de peşte. Felul de mâncare prăjită, numită twi gim, este practic tempura coreeană şi pot include calamari prăjiţi în ulei, cartofi, ouă fierte tari, rulouri de tăiţei japchae, şi aşa mai departe. Cost: 5.000-6.000 woni ( 15-18 RON)

               2.  Bungeoppang [Hangul: 붕어빵]
toworkt

Bungeoppang, un produs coreean de patiserie în formă de peşte, este făcut folosind un dispozitiv similar cu fierul de confecţionat vafe. Pasta de fasole roşie este adăugată că umplutură, iar când este fiert, delicatesă fierbinte este crocantă pe dinafară şi lipicioasă pe dinăuntru. Bungeoppang este vândut drept gustare de vânzătorii de alimente în aer liber pretutindeni în Coreea, în special pe timpul iernii. În zilele noastre, în loc de fasole roşie, vânzătorii au început să pună crema înăuntru acestor delicatese. Cost: 300 woni (1 RON ) fiecare, 3 pentru 1000 woni ( 3 RON )

                 3. Ho-tteok [Hangul: 호떡]
hottuk-korean-pancakes-426x320

             Ho-tteok este practic o clătită cu scorţişoară şi zahăr brun, prăjită pe o tavă. Aceasta delicatesă dulce se mănâncă de regulă pe timpul iernii, deşi unii o consideră un deşert de vară. Versiunea “nuci şi seminţe” al ho-tteok este populară în Busan, pe când unii vânzători includ arome de ceai verde în ho-tteok. Costuri: 500 woni (1,5 RON); ho-tteok cu seminţe, 1000 woni (3 RON)

                   4. Odeng [Hangul: 오뎅]
P1020249

           Odeng (crochete de peşte) – În jur de 500 woni o crochetă, acestea sunt cele mai ieftine mâncăruri de stradă pe care le poţi găsi. Gătite pe frigăruie şi lăsate într-un bulion delicios, care se întâmplă să fie gratuit cu orice comandă (nu doar odeng) şi pot vindeca mahmureli puternice. Puneţi sos de soia peste ele pentru a le savura.

                    5. Dakkochi [Hangul: 닭꼬치]
eb8badeabcacecb998

Dakkochi sunt simple frigărui de pui la grătar şi legume. Clienţii pot alege unul din numeroasele sosuri disponibile, sosul iute este alegerea obişnuită. Dakkochi are o aromă unică, desăvârşită, de frigăruie friptă pe foc, ce face oamenii să se întoarcă din nou şi din nou. Cost: 2000 woni  ( 6,5 RON )

Advertisements

One thought on “S.K. Fill #34 – Korean Street Food

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s