S.K. Fill #37 – Oldboy [올드보이]

☜(*▽*)☞ RECOMANDARE ☜(*▽*)☞

Acum ceva timp v-am recomandat filmul Sympathy for Lady Vengeance, film ce face parte din trilogia Vengeance. Astăzi ne-am gândit să vă recomandăm al doilea film din aceasta serie, Oldboy. Un film regizat de binecunoscutul regizor Park Chan-Wook. Filmul este bazat pe manga, cu același nume, creată de Garon Tsuchiya și Nobuaki Minegishi.

S.K.-Fill-37---Oldboy

Acțiunea începe în anul 1988, cu omul de afaceri Oh Dae-Su (Choi Min-Sik), care este răpit și își petrece următorii 15 ani într-o celulă care semăna cu o cameră de hotel. Singurul lucru care îl mai ținea încă ”legat” de lumea de afară era televizorul, datorită căruia a aflat că soția sa a fost ucisă, iar el era suspectul. Oh Dae-Su se ambiționează să iasă din celulă, așa că începe să se antreneze. Este eliberat, dar cel care l-a ținut captiv nu rupe legătura cu el.

Bărbatul se duce la un restaurant de sushi, unde leșină, iar tânăra bucătar-șef îl ajută. Aceștia ajung într-o relație amoroasă, iar Oh Dae-Su este copleșit de dorințele carnale.

Cu toate acestea, bărbatul nu uită de fiica lui orfană și de soția ucisă, iar aducându-și aminte de găluștile pe care le primea când era captiv, acesta găsește restaurantul. Urmărindu-l pe omul cu livrarea, acesta ajunge la închisoarea privată, unde fusese ținut. Totodată cu găsirea locației, acesta află și cine a fost în spatele celor 15 ani de închisoare, Lee Woo-Jin (Yoo Ji-Tae)

Lee Woo-Jin, îl pune pe Oh Dae-Su să afle motivul pentru care l-a închis în 5 zile, altfel acesta îi va omorî fiica. Dacă Oh Dae-Su află motivul sau dacă fiica sa moare, puteți afla urmărind filmul.

Este un thriller plin de mister, care te ține în suspans, de asemenea relațiile dintre personaje sunt unele cu totul și cu totul deosebite, mai ales cele între membrii familiei. În caz că ați văzut acest film, sau că va plăcut după ce l-ați vizionat, vă anunț că în 2013, a apărut și o versiune americană. Întradevăr aceasta este puțin diferită, nu cu foarte mult, dar fiecare regizor are viziunea lui. Iar în caz că vreți să vedeți ”originile” filmelor, puteți să citiți și manga!

oldboy

— Ioana

Advertisements

One thought on “S.K. Fill #37 – Oldboy [올드보이]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s