Serile Filmului Coreean – ”The Fatal Encounter”

Pe data de 9 iunie 2016, Echipa KCuRo s-a strecurat, expre, nu incognito 🙂 la ”Serile Filmului Coreean” organizat sub egida Ambasadei Republicii Coreea în România, la cinematograful Muzeului Țăranului Român.

Evenimentul a fost destul de reușit încă de la început, iar noi ne-am pus pe pozat și mâncat, cei de la Ambasadă punând la dispoziție participanților (implicit și nouă) un bufet deschis, înaintea proiecției. Sala a fost plină, iar noi am ieșit de-acolo gata de povestit.

Filmul pe care l-am vizionat se numește ”The Fatal Encounter (Mania Regelui), avându-i în rolurile principale pe actori precum Hyun Bin (regele Jeongjo, al 22-lea conducător al dinastiei Joseon), Han Ji Min (regina-mamă Jongseon) și Jung Jae Young (Secretarul regelui), acțiunea petrecându-se în jurul anilor 1700, în perioada cea mai înfloritoare, dar periculoasă a regelui Jeongjo.

Încoronat ca rege după moartea bunicului său, regele Yeongjo, rămânând în istoria Coreei ca regele care și-a ucis fiul, prințul moștenitor Sado, acesta a avut de suferit din cauza trecutului său tulburător, supraviețuind multor încercări de asasinare.

Pelicula este inspirată din evenimentul real ”Jeongyuyeokbyeon”  din primul an de domnie al regelui Jeongjo (1777). În film sunt arătate cele 24 de ore de dinaintea evenimentului, când regina-mamă împreună cu liderii militari și ai facțiunii Noron, infiltrează în palat o armată de asasini pentru a-l ucide pe rege.

Între timp, cu ajutorul secretarului său, eunucul Gap-soo și al uneia dintre servitoarele de la palat, regele află despre comploturile împotriva sa și decide să ia măsuri, întorcând viitorii dușmani în avantajul său, protejându-și astfel mama, concubina Hyegyeong și cel mai important, propria-i viață.

Dacă v-am făcut curioși, vă recomandăm să vizionați filmul, fiind o bucățică din vasta istorie a Coreei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s