S.K. FILL #54 – MYSTIC MESSENGER (MOBILE GAME)

Cum echipa Kcu.Ro este mereu pusă în noutate cu tot ce ține despre Coreea, S.K. Fill-ul de astăzi va avea un subiect mai puțin abordat, însă din acest motiv avem această rubrică: pentru a vă împărtăși cât mai multe informații și a vă oferi noi experiențe.

banner-compiled

O să vorbesc astăzi despre un joc pentru telefon, creat de compania coreeană Cheritz cunoscută pentru faimosul joc Dandelion, disponibil însă doar pe Steam. Jocul se numește Mystic Messenger și e un joc otome, sau mai bine spus, un joc pentru oameni singuri…(da, fac parte din acea categorie). Însă nu vă sfiiți dacă deja sunteți într-o relație, nu strică niciodată un pic de distracție și sigur partenerii voștri nu vor fi geloși pe niște personaje imaginare, nu? Poate ați auzit de el de pe Facebook, având în vedere că este foarte popular în fandomul KPop-ului, și probabil v-ați întrebat ca și mine la început, care naiba e faza? D-asta mă aflu acum aici.

Jocul este destinat mai mult publicului feminin, având în vedere că jucătorul are ca și avatar un personaj ce reprezintă sexul frumos. Totul începe cu un mesaj al unui necunoscut, chiar așa se și numește personajul, “Unknown”, care îți va cere ajutorul. Fiind singura persoană cu care a luat legătura, îl vei ajuta, ajungând astfel într-un apartament. O aplicație misterioasă se instalează pe telefonul tău (de unde vine și denumirea jocului) și așa ajungi să faci parte dintr-o organizație numită RFA. Astfel va trebui să participi la cele unsprezece zile ale jocului, în care va trebui să ii iei locul organizatoarei de petreceri, și eventual…să organizezi o petrecere împreună cu membrii RFA.

Să nu uităm cel mai important lucru în astfel de jocuri, și anume dragostea. În primele patru zile va trebui să cunoști personajele iar în funcție de ce răspunsuri le dai, în a cincea zi vei fi aleasă de unul dintre ei, ajungând să joci ”ruta” acelui personaj. Răspunsurile constau în variante favorabile personajelor, de la care vei primi ,,inimioare” (așa îți poți da seama cum să influențezi ”ruta” pe care vrei să mergi mai departe). Fiecare personaj are o poveste diferită și următoarele șapte zile vor determina sfârșitul poveștii. Jocul are două tipuri de povești, ”Casual Story” și ”Deep Story” (se deschide cu 80 de clepsidre pe care trebuie să le obții jucând casual story). Acesta constă în mare parte în participarea la conversații ce se deschid la anumite ore și de asemenea și în scurte filmulețe. Jocul este în engleză însă există și apeluri în care veți putea auzi cum vorbesc și în coreeană, că doar pentru asta am instalat un joc coreean, nu?

Destul cu rezumatul, să trecem la personaje. /tobe/

tumblr_oco9ftuubi1tc6j0yo3_400707 a.k.a Luciel a.k.a Choi Saeyoung: Este un hacker care, normal, își petrece mult timp în casă. Totul este un mister în legătură cu trecutul si identitatea lui, specific unui hacker, de aceea dacă vei fi aleasă pentru ruta lui (Deep Story), este singurul personaj ce are și o rută secretă, care cere un anumit număr de clepsidre. (Așa că adunați și păstrați clepsidrele oameni buni!!). Este un personaj foarte distractiv însă multe lucruri sunt ascunse în spatele acestuia.

jumin1Han Jumin: Este tipul de CEO ignorant, perfecționist și rece la început, înfundat în propriile principii, dezinteresat de sexul opus; în afară de pisica căreia îi dedică toată afecțiunea (desigur, până să te întâlnească pe tine, cea care îl va schimba). Are o personalitate complexă, cu toate că la început nu pare, și îl vei surprinde în ipostaze la care nu te-ai fi așteptat (Deep Story chiar ne oferă o mare surpriză hihihi).

zen_2Zen aka Hyun Ryu: Este actor în musicaluri și tipul vedetei pe care îl întâlnim în scena Hallyu: joacă bine, cântă bine, arată bine (extrem de bine) și din acest motiv e și un pic (mai mult) narcisist, însă are momente când este foarte descurajat (evident tu vei fi cea care îl va ajuta să treacă peste dificultățile celebrității). Este și cel mai romantic personaj a.k.a foarte cheesy deci îți va oferi multă atenție indiferent dacă pici sau nu în ruta lui (Casual Story).

img_4512Kim Yoosung: Este tipul studentului coreean foarte drăguț și copilăros care este un pic obsedat de jocuri video. Este cel mai mic dintre ei, adică maknae-ul și după cum știm din perspectiva coreeană, este cel care se gândește mereu la binele tuturor chiar dacă este afundat în jocuri. (de asemenea, cel care este tachinat de ceilalți). Este genul de băiat care are nevoie de o noona (da, chiar tu) care să îl maturizeze după moartea verișoarei sale. (Casual Story).

jaehee_15Kang Jaehee: Este secretara lui Jumin și fana înfocată a lui Zen. Muncește extrem de mult pentru companie (ca o sclavă) și este cea care e mai mereu rațională. Se întreabă de câteva ori de ce lucrează însă este ca și un pilon al companiei si de asemenea si al asociației RFA deoarece ea se ocupă de multe aspecte ce țin de organizare, management etc. (Da, poți fi aleasă si pentru ruta ei chiar daca ești fată în Casual Story).

Cam atât am de zis despre joc fiindcă nu vreau să vă dau spoiler. Dacă vreți să vedeți ce se întâmplă, îl puteți instala. Deși are 1.5GB, își merită fiecare MB. Și auziți asta de la o persoană care nu joacă de obicei acest tip de jocuri, însă acesta m-a convins (deși uneori unele replici erau foarte cringy și îmi venea să arunc telefonul pe geam…). Have fun playing~

yza

Advertisements

2 thoughts on “S.K. FILL #54 – MYSTIC MESSENGER (MOBILE GAME)

    1. Bună! Dacă te referi la RFA, ori îți creezi cont ori joci ca și “guest”. Este de preferat să îți faci un cont pentru a îți salva datele în caz de orice! Din câte îmi aduc aminte, tot ce trebuie să faci e să îți treci mail-ul și să îți adaugi o parola, iar contul este creat, nu necesită aprobări din email (nu sunt sigura de ultimele updates). Poate fi una pe care o folosești sau pe care o ai doar pentru jocuri, este complet safe și nu o să primești spam-uri. Have fun playing~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s