Romania K-Lovers Festival

Cu sprijinul ambasadei, festivalul K-Lovers a avut un mare succes printre fanii Coreei de Sud. Ca la orice eveniment legat de Coreea, echipa KCu.Ro a fost prezentă acolo și după cum v-am obișnuit, vă vom povesti ce s-a întâmplat. 

Evenimentul a început la ora 18:30 și s-a ținut în prestigioasa  “Universitate Româno-Americană”. La intrare am fost întâmpinați de voluntari îmbrăcați în Hanbok unde ne era înmânat programul serii împreună cu biletul de tombolă și foaia de vot. Aveau deasemenea și cărți despre Coreea din care puteai să iei câte un exemplar. Show-ul a fost deschis cu prestația pe scena din sala Aulei a echipei de sportivi de la Taekwondo Lifestyle, care ne-au impresionat cu mișcările de apărare și atac. Fetele de la Pureun Narae ne-au încântat cu un recital de Samul Nori cu ajutorul celor 4 instrumente tradiționale coreene. De asemenea am avut ocazia să le vedem pe câștigătoarele concursului KBS K-Pop World Festival, Seoul Beat.

Tot aici s-a ținut si concursul video organizat de Ambasada Coreei de Sud, prin care cei patru concurenți și-au putut exprima dragostea lor față de această țară minunată. Prezentatorii au accentuat relația strânsă între Romania și Coreea, aceștia fiind atât români cât și coreeni, și au avut grijă să ne facă să ne simțim excelent. Organizatorii festivalului s-au asigurat că nu doar participanții concursului vor primi premii, ci și publicul, și au organizat o tombolă cu premii, respectiv albume KPop de la BTS și EXO, dicționare Româno-Coreene și brelocuri draguțe cu “Kakao friends”. Chiar una dintre colegele noastre, Ioana, a avut norocul de a câștiga un dicționar.

Dupa cum mulți așteptau, am avut șansa de a gusta din bucătăria coreeană, mâncăruri precum Bulgogi, Kimbab, Japchae sau Kimchi. Deși mâncarea s-a terminat destul de repede, fiecare persoană a reușit să guste din delicioasa gastronomie a Coreei. Acest eveniment nu doar că ne-a prezentat o mică parte din Coreea de Sud, ci ne-a oferit și ocazia de a ne împărtăși cel mai important lucru pe care îl avem în comun, și anume dragostea pentru ea.

Îi felicităm pe toți cei care au participat, inclusiv pe cei care nu au ajuns în finala concursului de video contest, dar in mod special pe “bobocelul” nostru, Livia Karolina, pentru obținerea locului III cu videoul “My Seoulmate”
De asemenea mulțumim celor de la ambasadă care ne-au acordat din timpul lor și dacă vreți să aflați ce alte planuri mai au pe viitor, vă invităm să urmăriți filmulețul de mai jos!

Filmat și editat: Daniela Ștefan
Reporter: Carla Baroian

yza

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s