S.K. Fill #61 – Kakao Friends vs. Line Friends

Ne aflăm într-o eră în care tehnologia se dezvoltă pe zi ce trece, noi invenții apar la tot pasul pentru a ne ușura stilul de viață sau pentru a ne ajuta în diferite situații.
Dacă ne punem întrebarea care ne este cel mai la îndemână dispozitiv electronic, bineînțeles, răspunsul va fi telefonul mobil! Și pentru ce îl folosim cel mai des? Pentru apeluri și mesaje. Titlul vorbește de la sine, Kakao Talk sau Line?

Indiferent de sistemul de operare, de tipul telefonului sau de specificațiile (despre care n-o să vorbim în prea multe detalii), cea mai de bază funcție a telefonului mobil este mesajul text! Și pentru că smartphone-urile implică ”inteligență”, legat de conexiunea la internet, textul devine instant. Și de aici pornește termenul de instant messaging.
După cum bine știți, Coreea de Sud este lidera tehnologiei mobile, având cei doi giganți SAMSUNG și LG în posesia sa, lansând pe piața locală și internațională cele mai noi modele de smartphone-uri, pe care poate mulți dintre voi le și aveți. Odată cu asta, mesajele prin conexiunea la internet au luat o nouă proporție, astfel ajungem la subiectul discuției de astăzi, care este ”cel mai cel” sau cel mai folosit serviciu de instant messaging din Coreea?

Dacă sunteți fani Kpop de ceva vreme, înseamnă că știți măcar ceva despre mania acestor două produse sau chiar le folosiți. Printre funcția de mesagerie, acestea pot înlocui ușor programele de apel video, trimitere de fișiere etc, avându-le într-o singură aplicație.
Un alt lucru foarte drăguț la acestea sunt sticker-ele sau emoji-urile personalizate! Dezvoltatorii acestor aplicații au venit cu ideea de a transmite sentimentele printr-o modalitate unică, folosind caractere personalizate, și unice în felul lor de-a fi! Devenind atât de populare, coreenii au găsit diverse moduri de a face cunoscut cât de drăguțe sunt acestea, fiecare având magazine dedicate lor, cafenele, și multe alte produse de la genți cu fețișoarele lor până la plușuri!

Astăzi vă vom prezenta câteva dintre personaje, numiți simplu Friends!
Primii ”prieteni” despre care ne-am decis să vorbim sunt Kakao Friends. În total aceștia sunt 8, pe numele lor Ryan, Muzi, Con, Apeach, Frodo, Neo, Tube și Jay-G.

Fiecare dintre ei are o personalitate distinctivă, având temeri și vise, la fel ca și noi, oamenii. De aceea personalitățile lor umane îi fac atât de îndrăgiți de oamenii de pretutindeni.

Îi vom prezenta pe fiecare în ordine, puțin mai jos, ca să vă faceți o idee cât de adorabili și simpatici sunt 🙂

ryan Ryan este un mascul leu, dar s-a născut fără coamă. Deși el era moștenitorul tronului Insulei Doong Doong, a dat la o parte regalitatea în favoarea libertății. Deși statura sa impunătoare și expresia distantă par înspăimântătoare Ryan este într-atât sensibil și delicat, un bun individ în care poți avea încredere

muziMuzi, această creatură jucăușă și copilărească are înfățișarea unui iepuraș alb, dar este defapt o ridiche coreeană deghizată! Șarmul este calitatea cea mai importantă a lui Muzi, atât timp cât poartă costumul. Con, care se aseamănă vag cu un crocodil mic, este cel mai misterios Kakao Friend. Se zvonește că Muzi l-a adus pe Con la viață, lucru care explică de ce aceștia sunt mereu împreună.

apeachApeach este o piersică modificată genetic, care a părăsit livada în căutarea aventurii. Această creatură sălbatică și jucăușă nu se sfiește să-și arate spatele… care vă poate aduce aminte de altceva ce aduce cu o piersică.

frodoFrodo este un prieten foarte complex, deși aparențele sale de câine de oraș îl fac să pară ”cool”, acesta nu a fost dintotdeauna într-o familie înstărită. Pare puțin răsfățat, dar trecutul lui nu prea încântător îl stânjenește.
Neo este o pisicuță cochetă, a cărei persoană favorită este nimeni alta decât ea însăși. Îi place să meargă la cumpărături, și este o ”fashionista” declarată, sursa ei de încredere fiind peruca ei strălucitoare, tunsă bob.

tubeÎnspăimântat și slab de inimă, Tube este o rață ce poartă papuci-proteză pentru a-și ascunde picioarele mici, o problemă destul de sensibilă pentru această rățușcă gentilă. Expresia naturală a lui Tube este un zâmbet blajin, dar atunci când este extrem de nervos acesta se transformă în Angry Tube. Prin urmare, păzea! Acesta este cunoscut pentru faptul că scuipă flăcări.

jaygJay-G, cârtița, a ieșit la suprafață pentru a căuta să se realizeze în cariera de agent secret! Acesta este foarte meticulos despre îmbrăcămintea sa : smoching-uri, ochelari de soare și o coafură perfect aranjată. Este pasionat în special de Hip-Hop, în special îi place tizul său, Jay-Z.

Ok, acum că v-am atras atenția cu drăgălășeniile astea, continuăm cu și mai multe, următorii find Line Friends! Originile sale nu sunt exact din Coreea de Sud, dar aplicația a devenit atât de populară acolo încât a fost adoptată, odată cu personajele ei simpatice.

moon Moon este un personaj al cărui cap are forma unui desert manju, specia sa defapt fiind puțin îndoielnică, dacă este om sau un extraterestru, nu se știe sigur. Acesta este pus mereu pe șotii, mereu jucându-le farse prietenilor săi când este plictisit.

jessica Jessica este o pisică pătată, mereu elegantă și grijulie cu prietenii săi. Uneori ea este mult mai atentă la lucrurile din jur decât ceilalți, dându-le prietenilor ei sfaturi atunci când intră în belele. Totuși, poate să fie nemiloasă atunci când lucrurile scapă de sub control.

brown Brown este un urs maro, adesea liniștit și timid, expresia sa facială neputând fi descifrată. Atunci când se supără devine înspăimântător și-și poate pedepsi prietenii în feluri care-ți dau fiori pe șira spinării. Pe cât de „2-dimensional” poate fi, el este un soț loial și bun pentru Cony.

conyCony este soția lui Brown, așa cum am menționat mai sus, și deși pare un iepuraș drăguț și firav, aceasta are o personalitate explosivă, dându-i mereu dureri de cap soțului ei. Totuși aceasta este grijulie față de el. O altă trăsătură a ei este iubirea ei pentru… mâncare!

choco Choco, sora mai mică a lui Brown, este imaginea oglindită a fratelui ei, dar spre deosebire de el este activă social și pasionată de tehnologie, postând mereu selfie-uri pe rețelele de socializare. Aceasta poartă mereu o fundă mare în creștetul capului, asortând-o cu hainele ei la modă.

jamesJames este un tânăr care își câștigă titulatura de ”heartbreaker”, la fel ca toți idolii Kpop pe care îi urmărim. Puțin narcisist și total atent la înfățișarea sa, atuul lui fiind părul lung și mătăsos de culoarea aurului. Deși este egocentric, are un punct slab pentru fete, având mereu la el un trandafir pentru a le impresiona la orice pas.

Foarte simpatici și interesanți prietenii noștri, nu-i așa? Dacă v-a plăcut mica noastră istorie despre personajele Kakao și Line, lăsați-ne în comentarii care dintre ei este preferatul vostru și ce aplicație de messenger v-ar place mai mult!

carla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s