Introducere în KBeauty

Heya tuturor! KCu.Ro v-a pregătit o surpriză și anume…

tumblr_li9x3enkoz1qakmqu

 un KBEAUTY CORNER!

giphy[1].gif

Cu toții am fost la un moment dat curioși despre tendințele în machiaj ale coreenilor și ce produse folosesc, cum se machiază, ce fel de standarde au și cum își îngrijesc pielea. Astfel, cu aceste idei în minte, acest segment a fost creat doar pentru aceste lucruri!

Voi vorbi despre lucruri de bază, dar și noțiuni mai rar întâlnite, despre ce este în vogă în Coreea și de asemenea voi încerca produse care sunt cunoscute sau care mi s-au părut mai interesante. Sunt sigură că mulți dintre fanii KPop sunt interesați de acest subiect, așa că sper ca articolele ce vor urma să vă ajute.  De asemenea, aș dori să facem schimb de păreri, deoarece zona de KBeauty la noi… nu prea există.

Zic să trecem la treabă acum, am vorbit destul! Fiind primul articol, înainte să începem serios această secțiune, avem nevoie de o scurtă introducere în domeniul machiajului coreean!

După cum știm, stilul preferat al coreenilor este cel natural! Putem vedea peste tot semnătura coreeană și anume tenul deschis la culoare cu un dewy finish, blush-ul rozaliu pe pomeții obrazului, un eyeliner subțire, smokey eyes subtil folosind doar culori nud, și buzele gradient, roșii sau roz. Aceasta este imaginea clasică, pe care mulți o adoptă datorită faptului că le conferă un plus de prospețime, evidențiind frumusețea naturală.

                   5-14                       images621678_2maxresdefault

De asemenea, coreenilor nu le e frică de a încerca ceva mai bold, mai ales cei din industria KPop-ului. Stilurile lor variază și îi învăluie într-o aură misterioasă, accentuând mai mult trăsăturile feței. Buzele au o nuanță foarte deschisă sau foarte închisă la culoare, iar machiajul ochilor este mai dramatic, de multe ori însoțit și de lentile colorate.

  10919557_992494690802440_890976575_n        orange-caramel-reveals-nd-set-of-solo-images-ahead-of-lipstick-album-release_suonh_2

tzyu

Desigur că stilurile de machiaj sunt diverse și există mai multe decât cele două menționate, dar pentru a nu vă plictisi am decis să mă opresc doar la acestea, cele mai populare în Coreea.

Încercând să cumpărați produse coreene pentru a intra în trendul frumuseții, o să realizați că sunt o mulțime de firme care încep să ia amploare și în industria internațională. Acestea atrag nu doar consumatori de zi cu zi, dar și vedete! De cele mai multe ori, aspectul este foarte important pentru produsele coreene, pentru a ieși cât mai ușor și repede în evidență și pentru a convinge cumpărătorul să le achiziționeze. Ambalajul are de foarte multe ori culori vii și forme sau modele drăguțe, de exemplu pot fi în formă de animăluțe, fructe, prăjituri sau flori.

EtudeHouse.pngUn alt standard pe care mai toate produsele de înfrumusețare coreene încearcă să îl respecte este parfumul dulce, dar slab, pentru a nu fi prea puternic și a persista într-un mod deranjant după ce este aplicat. Eu una m-am îndrăgostit de aceste două caracteristici, rar întâlnite la machiajul occidental. Cu toate că ești atras de aspectul frumos și mirosul îmbietor, când vine vorba de a cumpăra un produs de frumusețe, cel mai important criteriu rămâne calitatea acestuia! Pot spune că sunt surprinsă de faptul că majoritatea produselor de machiaj țin să ajute și la îngrijirea tenului, accentul punându-se pe hidratarea pielii. Datorită acestui fapt, când vorbim despre îngrijirea feței sau a corpului, coreenii au un mare plus față de majoritatea celorlalte țări. Gama de îngrijire este foarte largă, apreciată în030515-tony-moly-lead_0 Coreea și nu numai.

Care este totuși punctul forte? Din punctul meu de vedere nu doar produsele de machiaj, dar și cele de îngrijire au prețuri rezonabile, variind în funcție de brand și depinzând și de poziționarea acestora pe piață.

Și acum, să trecem la cele mai populare companii! (click pe imagini pentru a intra pe site-urile acestora)

e60744030b9e1e5eae5c3d28bc6c10e1      innisfree-logo        missha-logotonymoly-logoperi-pera-vov-lioele3fc55e_7f83f1d153314fe3a9b454d97facbd5eclio_logo_newtitle_logologoaw_iope_brandholika-logo-new 3z  skin_food-logoapril-skin-logoaritaum-aritaum-85210584dr_jart_logo_logotypeclaire_s  631acc6fec24d8c382a66290637560b3   the-face-shop-logo

Cum nu toate vând până în România, site-urile des recomandate pentru a vă achiziționa produse coreene de la mai multe companii sunt:

Beautynetkorea Korean cosmetic   Image result for jolse logo

YesStyle.com - Shop Fashion and Beauty Online           Wishtrend

Cosmetic Love

Numai de la producători siguri:

Image result for ebay logo                      Image result for gmarket logo

Ce am încercat până acum? BeautyNetKorea, Jolse și Yesstyle! Pentru mai multe detalii, ne vom întâlni mai târziu cu ”Produse coreene: De unde și cum le cumpăram?”

Cam atât pentru articolul ”introductiv” de astăzi! Mă voi asigura că vă voi împărtăși tot ceea ce ține de KBeauty și că voi încerca, alături de voi, să urmăresc valul coreean ce devine din ce în ce mai popular! Vă aștept cu următorul articol despre ”TOP 10 PRODUSE COREENE DE MACHIAJ PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNCERCI”!

yza

Advertisements

2 thoughts on “Introducere în KBeauty

  1. Tot din categoria produselor coreene, eu folosesc COSRX, se gasesc si Romania, sunt produse extraordinare si au un profil de siguranta ridicat, din ce am citit nu prea sunt persoane care sa fi avut reactii adverse, iar formulele sunt potrivite pentru orice tip de piele. Se gasesc pe http://www.bilenegre.ro/cosrx .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s