S.K. Fill #70 – Train to Busan (부산행)

Train to Busan, unul dintre blockbuster-ele coreene ale anului 2016, a avut un total de peste 10 milioane de vizionări . Filmul a fost lansat în data de 13 mai 2016, la Festivalul de Film de la Cannes.

Image result for train to busan

Genul: horror, dramă, acțiune, thirller

Plot

Filmul începe cu o camionetă oprită pentru dezinfectare care, după un scurt dialog între șofer și 2 oameni în costume albe, aceasta își continuă drumul. Șoferului îi este distrasă atenția de către telefonul care sună și lovește o căprioară. După ce verifică să vadă ce a lovit și dacă și-a stricat mașina, acesta își continuă drumul fără nicio problemă, dar în urma lui vedem cum căprioara reînvie din morți.

Image result for train to busanCadrul se schimbă pe personajul principal Seok-Woo (Gong Yoo), un manager de fonduri la o firmă, care se află în proces de divorț cu soția lui. Urmând să fie ziua fetiței sale, Soo-An (Kim Su-An), tatăl îi cumpără un Wii, fără să își dea seama că avea deja. În schimbul cadoului primit, fetița vrea să își viziteze mama care locuia în Busan.

A doua zi, tatăl și fiica pleacă spre Busan în trenul KTX, unde se mai aflau și o echipă deImage result for train to busan baseball, un cuplu care urma să aibă un copil, două surori mai în vârstă, un CEO al unei companii, dar și un cerșetor care este găsit mai târziu în baie.

Înainte ca ușile să se închidă, o fată vizibil infectată cu un virus reușește să se urce în tren. Evident că ea a dat startul la ceea ce a urmat să se întâmple în tren. Aceștia se refugiază cât mai repede într-unul dintre vagoane, dar pagubele erau deja destul de mari.

Image result for train to busanPentru a nu da foarte multe spoilere ne vom opri aici.

Părere persoanală.

Trebuie să recunosc că sunt foarte mofturoasă când vine vorba de filme. Cu toate că înțeleg de ce a fost toată această ”nebunie” în jurul filmului sunt câteva lucruri peste care nu pot trece.

  1. Virusul – mi se pare că virusul se răspândește puțin prea repede la nivel național.Image result for train to busan cast
  2. Zombiefication – aici am fost total dezamăgită pentru că timpul în care acești oameni se tranformau era foarte diferit. Unora le lua un timp destul de lung, în timp ce altora le lua 2 secunde. Argumentul meu aici ar fi timpul de răspândire al virusului, ce poate varia, dar totuși el trebuie să treacă prin sistemul sanguin pentru ca să se răspândească și deși nu le am eu cu biologia, nu cred că durează doar 2 secunde.
  3. Zombie – despre ei aflăm că atacă în momentul în care văd oameni (cum îi deosebesc de ceilalți zombie, nu am putut să îmi dau seama), nu pot vedea nimic în întuneric și se bazează pe auz. Din câte am observat aceștia nu au un miros ce pot detecta oamenii sau să îi diferențieze de ”neamul” lor și nu au capabilitatea de a deschide uși sau să manevreze lucruri. Și ca ultimă remarcă, aceștia atacă doar mâinile și gâtul…

Dacă trecem peste inconsistențele menționate și cele 1000 de întrebări pe care le avem la sfârșitul filmului, Train to Busan merită urmărit cel puțin pentru suspansul în care te ține până în ultima secundă de cadru.

Image result for train to busan cast

Sperăm că pe parcurs, toate întrebările pe care le avem la sfârșit, să fie clarificate în partea a doua a filmului, unde se zvonește că ar juca și Lee Minho! Vizionare plăcută

Disclaimer! S-ar putea ca unele lucruri să fie explicate, dar pierdute în traducere și eu să le fi interpretat greșit!

TRAIN TO BUSAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s