Îngrijirea tenului în 10 pași

Bună tuturor! Revin cu un alt articol din Yza’s Beauty Corner, și anume ”Îngrijirea tenului în 10 pași”!

Știu că vă gândiți care sunt acei 10 pași și de ce sunt atât de mulți. Ei bine, coreenii acordă o importanță foarte mare aspectului tenului și îngrijirii acestuia. O să auziți că nu doar femeile, dar și bărbații folosesc produse de îngrijire a feței, însă nu trec chiar prin toți cei 10 pași. Gama lor de skincare este foarte variată, produsele acoperind o serie largă de probleme pentru toate tipurile de ten.

L2

item_63059_1280px_69fd0310f18f431baa30c3e9c7228ced.

Sunt convinsă că nu sunt sigura care de fiecare dată s-a întrebat cum reușesc majoritatea coreenilor să își mențină tenul atât de curat, aproape perfect, lipsit de imperfecțiuni. Așa că din acest motiv am venit azi cu acest articol, pentru a vă prezenta pașii pe care îi urmează și ce produse folosesc!

1. Gelul de curățare pe bază de ulei (Oil Cleanser)

Primul pas în orice rutină este demachierea tenului! Nu dormiți niciodată cu machiajul pe față, oricât de obosite ați fi! Indiferent de ce produse folosiți, machiajul afectează tenul încărcând porii feței și poate favoriza apariția acneei. Așa că cel mai important pas este demachierea corectă a feței cu un gel de curățare pe bază de ulei.  Acesta se aplică direct pe fața machiată și se freacă ușor tenul, până când machiajul se curăță, apoi se clătește cu apă. Uleiul din gel ajută la ștergea machiajul fără să irite pielea datorită proprietăților hidratante pe care le are. În cazul rutinei de dimineață, nu săriți peste acest pas chiar dacă nu aveți machiaj deoarece double cleansing-ul este un must pentru coreeni.

Recomandări:

perfect-pore-cleansing-oil_01
Laneige Perfect Pore Cleansing Oil
YSBL_0112_02
The Faceshop Rice Water Bright Cleansing Oil

 

2. Gel de curățare pe bază de spumă sau apă (Water based Cleanser/Foam Cleanser)

Al doilea pas constă tot în curățarea tenului, însă de această dată se recomandă un gel de curățare pe bază de spumă sau apă (aici poate intra și apa micelară). Această eptapă de curățare va îndepărta toate reziduurile rămase pe față în urma uleiului hidratant, dar și alte impurități.

Recomandări:

cosrx_034_light-500x500
COSRX Low pH Good Morning Cleanser
YSBL_0428_01
Banila Co. Clean It Zero Cleanser

 

3. Gel de exfoliere sau Scrub (Exfoliator/Scrub)

Pentru curățarea potrivită a porilor, se recomandă folosirea unui produs de exfoliere sau un a unui scrub, ales special pentru tipul tenului deoarece îl poate irita în cazul tenului foarte sensibil. Acesta se masează pe față pentru a îndepărta celulele moarte de piele, se lasă câteva minute apoi se clătește. În cazul în care folosiți și o mască pentru puncte negre, puteți să faceți o infuzie de ceai, sau doar să turnați apă fierbinte într-un bol și să stați cu fața în dreptul aburilor pentru a vă deschide porii feței înainte de a o aplica.

Recomandări:

e03adbc8-7e56-4e58-b239-11bb24e54950.jpg
SkinFood Black Sugar Perfect Essential Scrub
6123Lm5sFiL._SL1000_.jpg
Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask


4. Loțiune tonică (Toner)

Pentru a vă reîmprospăta tenul și a regla PH-ul pielii, este recomandată o loțiune tonică fără alcool, care să calmeze pielea. De asemenea aceasta ajută tenul să absoarbă tratamentele și cremele pe care le veți aplica în următorii pași. Puneți pe o dischetă o cantitate potrivită și nu întindeți produsul pe față ca și cum l-ați șterge, ci tapotați ușor pe diferitele zone feței.

Recomandări:

SOOTHING-MOISTURE-NQ2187-SOOTHNG-MOISTURE-ALOE-VERA-TONER_1024x1024
Nature Republic Aloe Vera Toner
Curious-about-Korean-toner-Son-Park-Beauty-Water-Koreas-best-toner-korean-skin-care-k-beauty-Europe-825x510
Son&Park Beauty Water Toner

 

5. Esență de față (Essence)

Acest produs este considerat ”inima” rutinei de îngrijire coreeana, deoarece acționează asupra celulelor pielii, ”reparându-le” și accelerând procesul de regenerare al pielii . Esența de față nu este foarte populară la noi în țară, ea fiind o mixtură care se încadrează între loțiune tonică și serum, însă diferența majoră este că are propietăți la nivel celular. Aceasta se aplică imediat după soluția tonică, tapotând pe față direct cu mâinile pentru a fi absorbită cât mai bine.

Recomandări:

m2261
Missha Time Revolution Essence
00730870159439
SK II Facial Treatment Essence

 

6. Serum (Serum/Ampoule)

După ce esența este absorbită în piele, se aplică un serum de față în același mod ca și esența. Serumul ajută la hidratarea și elasticitatea pielii, prevenirea ridurilor și a coșurilor, dar și la dispariția petelor.

Recomandări:

L_g0030929775
Innisfree Green Tea Serum
LJHpropolisampouletexture_grande
Lee Jiham Vita Propolis Ampoule

 

7. Masca de față (Face Mask)

Ei bine ajungem la unele dintre cele mai populare produse din Coreea și anume măștile de față. Masca de față o alegeți în funcție de tipul tenului și de probleme pe care le aveți, cele mai întâlnite fiind masca de față tip hârtie. Se lasă aproximativ 15 minute și apoi masați ușor restul soluției rămase pe față și pe gât până când se absoarbe în piele. În cazul măștilor venite sub formă de tub, clătiți fața după ce îndepărtați produsul.

Recomandări:

innisfree-masks
Innisfree Its Real Squeeze Mask
0a0bd560ff5390b0d9823be3ff7ef12c.jpg
Elizavecca Kangsi Pack

 

8. Crema de ochi (Eye cream)

Cearcănele și ridurile din jurul ochilor ies cel mai repede în evidență așa că trebuie să acordăm atenție și zonei acesteia, aplicând o cremă antirid sau hidratantă.

Recomandări:

MIZON_Snail_Repair_Eye_Cream1-500x500
Mizon Snail Repair Eye Cream

 

panda-dream-eye-stick-open
Tony Moly Panda’s Dream So Cool Eye Stick


9. Crema de față hidratantă (Moisturizer)

Încă puțin și terminăm! Crema de față e un must pentru orice rutină de îngrijire a tenului! Majoritatea cremelor pe care coreeni le folosesc sunt hidratante, însă în cazul în care crema pe care o folosiți are mai multe proprietăți, numai bine!

Recomandări:

12.jpg
Etude House Moistfull Collagen Cream 
mizon-snail-repair-1
Mizon All In One Snail Repair Cream

 

10. Crema de protecție solară sau crema de noapte (Sunscreen/Nightcream)

În cazul rutinei de dimineață, ultimul pas constă în crema de protecție solară pentru a proteja tenul de razele soarelui ce afectează celulele tenului. Nu este o problemă foarte mare dacă nu sunteți la plajă, piscină sau într-un loc în care vă expuneți mult la soare, însă și așa, doctorii recomandă folosirea unei creme de protecție solară pe vreme călduroasă pentru a preveni problemele ce pot apărea. Cu toate acestea, știm că la coreeni pielea albă este considerată un standard de frumusețe, așa că pentru a evita bronzul aceștia o folosesc de fiecare dată.

În cazul rutinei de seară, se folosește o cremă normală de seară, ce hidratează pielea și ajută procesul de regenerare în timpul nopții.

Recomandări:

10130_l.jpg
Innisfree Eco Safety Perfect Sunblock
laneige-water-sleeping-mask-with-spatula.jpg
Laneige Water Sleeping Mask Nightcream

Cam aceștia sunt pașii esențiali rutinei de îngrijire coreene! Sunt destul de mulți și probabil vă gândiți că ia o grămadă de timp, dar pot spune că merită deoarece veți vedea rezultate și pielea se va simți mult mai bine! Desigur dacă nu aveți acces la produse coreene, puteți folosi și produse normale din România, însă estența și serumul se găsesc mai rar și deseori sunt cât de cât scumpuțe. Așa că evitarea câțorva pași nu strică, dar încercați să aveți minim 5 produse din pașii prezentați pentru o îngrijire adecvată a tenului! În continuare, vă aștept cu următorul articol despre ”Produse coreene: Cum și de unde le cumpărăm?”

yza

One thought on “Îngrijirea tenului în 10 pași

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s