S.K. Fill #76 – 100% Perfect Girl (Hangul: 100% 의 그녀)

Recunosc, nu am citit foarte multe manhwa-uri, dar printre cele câteva zeci cu care am avut ocazia să mă delectez, am găsit un numitor comun: efortul depus de către mangaka în crearea ținutelor personajelor.

Nu sunt adepta poveștilor genului shoujo, dar îmi place să le citesc pentru felul în care sunt desenate, dar dacă și firul narativ este unul bun, ar putea fi manhwa-ul 100% perfect.

1.PNGDe ce am ales să citesc 100% Perfect Girl? Pentru synopsis? Nu, nici nu l-am luat în cosiderare, dar pagina pe care apare o carte cu numele lui Haruki Murakami  inscripționat a fost semnul pe care-l așteptam. Sunt o mare fană a acestui autor și nicio carte pe care am citit-o scrisă de el nu a fost plictisitoare, așa că am decis să văd ce fel de manhwa poate fi aceea care are la bază ideile acestui bine cunoscut autor.

Protagoniștii

Jart ”J” Max

Jarte Max

Jarte Max Ld’aregarte De La Belle Roinne III este regele micuței țări europene, Roinne. Acesta este un excelent om de afaceri care dorește să se extindă în Asia, mai exact în Seoul, Coreea de Sud.

În drum spre Coreea, îi mărturisește secretarului care citea ”On Seeing 100% Perfect Girl One Beautiful April Morning” că el nu crede în dragoste, aceste sentimente provenind dintr-o experiență traumatizantă pe care a avut-o când era mic copil.

Jay Jin

Jay Jin

Protagonista acestei manhwa, Jay Jin este o elevă ce se află în an terminal la liceu. Din cauza faptului că familia ei este una săracă, toate eforturile celor apropiați se îndreaptă asupra fratelui mai mare, în timp ce visul ei de a merge la un colegiu de arte rămâne doar o speranță deșartă.

Într-o bună zi este urmărită de către un străin pe care se vede nevoită să îl ajute, dar fără a avea cunoștință de cauză, îi pune viața în pericol.

Luigi Calpetti

Luigi Calpetti

Luigi Calpetti, unul dintre cei mai de temut mafioți italieni din cauza comportamentului său crud și fără scrupule, este salvat de către intervenția neașteptată a lui Jay Jin.

Trădat în dragoste, acesta se află din nou în fața unei tinere pe care nu poate să o lase în pace sau să o trimită de unde a venit. Cu toate că încearcă să se opună sentimentului, un mafiot de temut ca el ajunge să își pună viața în pericol doar pentru a o ține în siguranță pe Jay.

Clarence Ewon

Clarence-Ewon.png

Fratele vitreg al lui Jarte, planurile sale de răzbunare iau o întorsătură 180° atunci când acesta o apără pe Jay de un glonț.
Sufletul măcinat de către cruzimea tatălui său, Clarence este invidios pe fericirea lui Jarte, fericire de care el nu a avut niciodată parte, fiind înlăturat de lângă mama sa la naștere.
Încearcă să o folosească pe Jay pentru a-și răni fratele vitreg, dar ajunge să fie captivat de întreaga ei ființă.

Poveste

Aș zice că povestea aceasta de ”dragoste la prima vedere” este una mediocră, un tânăr bogat se îndrăgostește de o tânără săracă, însă ceea ce face ca ea să fie diferită este modul prin care aceștia își exercită dragostea, trecând prin mai multe impasuri.

J&j.PNGPovestea lor de dragoste începe când Jarte o întâlnește pe Jay și o urmărește în mod orbește înapoi, fără a-și da seama că este într-o țară străină și nu are niciun ban asupra sa. Această scurtă întâlnire este abrupt întreruptă în momentul în care dorind să-l hrănească, protagonista îi oferă să mănânce ceva la care acesta era alergic.

Este salvat de către gărzile și secretarul care îl căutau, dar inconștient fiind nu apucă decât să afle că numele ei este Jay. Se întoarce în țara sa natală dar nu încetează să o caute și pentru că oamenii lui nu erau eficienți, acesta hotărăște să zboare înapoi în Coreea de Sud. Aici erau peste tot afișe pe care scria ”J is looking for J”, iar oamenii se întrebau dacă este o campanie de publicitate pentru un brand. Metoda nu dă roade pe cât de mult și-ar fi dorit el, dar destinul are ceva de spus ceva în ceea ce privește reuniunea lor.

J-is-looking-for-J.png

După ce o găsește pe Jay, încep să se vadă mereu și să iasă ca prieteni, însă urmează să afle că acesta este un prinț, lucru care schimbă relația între ei, dar într-un final Jay ajunge în Roinne, unde dragostea lor începe să ia amploare.Luigi.PNG

Problemele lor încep atunci când datorită relației lor, Jay devine o prințesă și nu conștientizează acest statut, de aceea este mereu urmărită de bodyguarzi și nu poate să își facă prieteni. Certurile dintre cei doi se înmulțesc, iar Jarte încearcă să-i spună că fără ea nu poate să conceapă să trăiască, însă fericirea pe care cei doi o au urmează să fie curmată de momentul în care Jay îl salvează pe Luigi și își pierde memoria.

O să mă opresc aici cu povestirea pentru a nu da și mai multe spoilere. Dacă sunteți curioși ce va face Jarte, cum va reuși să o salveze pe Jay și cum rămâne cu fratele său vitreg, vă recomand să o citiți.

 

Opinie personală și Haruki Murakami

end.PNGCât de mult mi-a plăcut această manhwa? Aș zice 5/10.

Admițând faptul că povestea pornește de la opera lui Haruki Murakami, cu toate că nu este o copie fidelă, la un moment dat iubirea lui Jay și Jarte pare mai mult o obsesie a prințului cu noua entitate feminină pe care dorește să o posede.

Povestea de dragoste se termină în momentul în care acesta o agresează și deși îi spune că el nu poate să trăiască fără ea, nu este un motiv destul de bun. Aceste ”dezastre” se abat asupra lor și din cauza deficienței de comunicare, pe care reușesc să o depășească în ultimă instanță, însă din punctul meu de vedere puțin prea târziu.

Și pentru a încheia această recenzie, aș vrea să mai adaug faptul că atmosfera care se regăsește la început aduce a atmosfera creată de Haruki Murakami vorbind despre fata perfectă din opera sa, dar devine sumbră în momentul în care Jarte nu își găsește liniștea în legătură cu Jay.

  Image result for 100 perfect girl manga     Image result for on seeing the 100 perfect girl

ioana

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s