Japchae

O masă coreeană este nelipsită de acest fel de mâncare; dacă kimbap este mâncarea ”instant” preferată a acestora, japchae este printre cele mai bune rețete tradiționale coreene. Ingredientul cheie al japchae este condimentarea, coreeni fiind foarte stricți în această privință atunci când acest fel este pus pe masă, cu prilejul sărbătorilor sau a unei adunări de familie.

Noi credem că gustul ni-l potrivim singuri, rețeta noastră poate nu este 100% fidelă a aceleia originale, dar este delicioasă cu siguranță!

Rețeta este pentru 3-4 porții

Ingredients

  • 200g fileu de carne de vită
  • un ou
  • 200g dangmyeon *sau orice alți tăiței lipicioși
  • sos de soia
  • ulei de susan
  • zahăr
  • semințe de susan
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 ceape verzi
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 4-5 ciuperci
  • 200g spanac
  • sare
  • piper

Ustensils

  • cuțit
  • un bol
  • farfurii pentru garnituri
  • linguri pentru măsurat
  • pensulă pentru ulei
  • tocător
  • tigaie
  • farfurie
  • folie de plastic

MOD DE PREPARARE :

  1. Carnea se taie în fâșii, adăugându-se într-o marinată făcută din usturoi, o linguriță de zahăr, puțin piper, două lingurițe de sos de soia și una de ulei se susan. După ce se amestecă, se acoperă cu folie alimentară de plastic și se bagă în frigider 1-3 ore.
  2. Se fierb tăițeii (puteți folosi apa în care s-a fiert în prealabil spanacul) timp de 10 minute, apoi se strecoară și se adaugă peste ei sos de soia, zahăr și ulei de susan, o linguriță din fiecare. Atenție! Fideaua de orez nu se clătește cu apă rece după fierbere (dacă folosiți “glass noodles” originali din rețetă, acești trebuiesc clătiți după fierbere).
  3. Legumele pentru garnitură se prepară astfel : tăiate julienne, pe rând, se trag în tigaie cu puțin ulei, pe culori, pentru a nu se amesteca aromele între ele. Spanacul se fierbe în apă cu sare timp de 30-60 de secunde, apoi se scurge, se spală cu apă rece și se stoarce bine. Nu uitați să spălați și să curățați bine legumele înainte de a le prepara.
  4. În plus, puteți face o ”mini-omletă” dintr-un gălbenuș de ou, bătut cu sare și piper, într-o tigaie încinsă.
  5. Carnea se pregătește ultima. Dacă aveți tigăi de teflon sau ceramice nu este nevoie să mai adăugați ulei, aceasta se va frige în sucul lăsat de marinată.
  6. La sfârșit se combină toate ingredientele într-un bol (tăiețeii, carnea și legumele), iar apoi se garnisește cu oul și semințe de susan.

Poftă bună!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s