Cum și ce să alegi? BB Cream vs Cushion vs Fond de ten vs CC Cream

Annyeong yeorobun! Ne întoarcem cu un nou articol despre K-Beauty care va include și un pic din “cunoștințele generale” despre machiaj. Sunt sigură că la un moment dat unii dintre voi s-au întrebat ce fel de machiaj de bază ar trebui să folosească, BB Cream? CC Cream? Cushion? Fond de ten? Care e până la urma diferența între toate acestea și care este cea mai potrivită pentru voi? Nu-i panică man, la Yza’s Beauty Corner afli exact despre ce ai nevoie!
keutQ60.jpg

1298692840

Să începem întâi cu faimoasa cremă BB. Ce este de fapt crema BB? Prescurtarea BB vine de la Blemish Balm/Beauty Balm (balsam de înfrumusețare), deci după cum deja numele ne dă de un indiciu, aceasta ajută și la diminuarea impurităților de pe față. Majoritatea cremelor BB au ca și scopuri hidratarea tenului, protecția SPF, efect anti îmbătrânire și este benefică îngrijirii tenului. Dar care este totuși un punct slab al acesteia? Ei bine acoperirea este mai mică față de un fond de ten, deci consistența este mai lichidă. Pentru a nu oferi un aspect încărcat, nu acoperă destul de bine toate imperfecțiunile pielii, deci tot trebuie folosit un corector pe anumite zone ale feței mai problematice. De asemenea crema BB este populară deoarece oferă pielii o strălucire, un ”healthy glow” specific coreenilor, care însă nu este foarte potrivită tenului gras. Noroc însă ca la cereri multe, au ieșit pe piață și BB Cream-uri care oferă mai multă acoperire și un efect mat. Aveți grijă la alegerea culorii deoarece sunt foarte deschise, cele 3 culori de bază fiind N13(foarte deschis), N21(deschis), N23(închis). Odată cu popularizarea internațională a acestora, s-au adăugat mai multe culorii din cauza diversității. Așa că unele au o paletă mai mare, eu una folosesc N21 deși am observat ca și N13 mi se potrivește uneori (sunt albă af ok).
laneige-bb-cushion-song-hye-kyo

Compact cushion-ul este tot un fel de cremă BB, doar că pachetul în care vine este diferit. În locul sticluței sau a tubului în care vin majoritatea, cushion-ul vine într-un recipient asemănător pudrei de față. Aplicarea se face mult mai ușor, apăsând cu buretele pe produs și transferându-se astfel pe burețel după care se întinde pe față. Acoperirea devine mai uniformă având buretele inclus.

8498798403_a3bd755bfb_b

Fondul de ten nu are proprietăți de îngrijire ale tenului, de aceea este un pic învins de către produsele de mai sus. Însă își are și el punctul forte și anume acoperirea și rezistența acestuia pe parcursul zilei. Fondul de ten oferă o acoperire maximă printr-o singură aplicare, deseori nemaiavând nevoie de pudră decât pe zona T în cazul tenului gras. De asemenea rezistența acestuia este mai mare decât a cremelor BB și CC, unele ajungând la 12 ore fără a mai fi nevoie de retușări, șansele de transfer fiind și ele mai mici.

20140922_987107.jpg

Crema CC este un fel de soră a cremei BB, dar are proprietăți mai mult pentru corectarea petelor, a depigmentărilor de pe ten. Abrevierea provine de la ”correct and cover”, acoperirea și textura sunt asemănătoare cremelor BB, uneori având o acoperire mai mare. Are și proprietăți hidratante, multe dintre ele oferind detalii despre scopul exact al acestora și anume asupra căror probleme acționează cel mai mult pe lângă corectare (anti îmbătrânire, elasticitate etc). Însă acestea sunt recomandate de a fi folosite împreună cu alt produs, pe post de corector, nu pe toată fața.

Ce să alegeți? Dacă aveți tenul sensibil, crema BB este cea mai potrivită. Pentru tenul uscat si mixt poate fi folosit fără pudră, însă pentru tenul gras (categorie în care mă aflu și eu) recomand o pudra translucidă sau mată în funcție de cât de grasă este pielea. Crema CC este mai recomandată celor ce vor să uniformizeze culoarea tenului. Compact Cushion este un way to go pentru călătorii și oferă un aspect mai natural, fiind foarte ușor de folosit și practic. Fondul de ten este cel mai bun în cazul în care aveți nevoie de un machiaj de lungă durată fără a mai retușa. De obicei si primele trei produse rezistă însă după câteva ore s-ar putea să fie nevoie de un mică retușare cu pudra(mai ales pentru tenul gras). Fondul de ten este mai recomandat petrecerilor, evenimentelor care solicită rezistența machiajului pe un interval de timp mai mare.

Iar acum să începem cu recomandările!

  1. Cremă BB

Missha M Perfect Cover BB Cream
missha-perfect-cover-bb-cream-spf-42-20ml-27-1-21891

Holika Holika Aqua Petit Jelly BB Cream
20016763AquaPetitJellyBB-795x795

Etude House Cotton Fit (specială pentru ten gras)
e4

  1. Compact Cushion

Missha M Magic Cushion
missha-magic-cushion-featured

Clio Kill Cover Cushion
clio_mt_044_light-500x500.jpg

Iope Air Cushion XP
a9861812ebffb87b76c252d6fe8f520b

  1. Fond de ten

Etude House Double Lasting Foundation
etude_mt_209_02_light

Innisfree Ampoule Intense Foundation
4940_shop2_390495

  1. Cremă CC

Banila & Co It Radiant CC Cream
51f6Gt+9inL._SY355_

Tony Moly Luminous Pure Aura CC Cream
41y+QzwVB0L._SX466_

Atât pentru azi! Următorul articol va fi unul mai special și anume din secțiunea de reviews: ”It’s review time: Creme BB!”

yza

 

Advertisements

One thought on “Cum și ce să alegi? BB Cream vs Cushion vs Fond de ten vs CC Cream

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s